, Minitrip december 2014 reisverslag en fotosite
Minitrip 7 dec 2014

2 nachten en 1 hele dag in Brugge (B).

Foto's en ReisverslagReisverslag

Met de muis op een plaatje klikken om een grotere weergave te krijgen (op een aparte bladzijde).
Click on picture to get bigger picture (in a new page)

Foto's zijn ongeveer 10% van de orginele kwaliteit. Muis op foto stilhouden voor toelichting (niet altijd tekst aanwezig)


Maandag 8 december 2014: Gereden 0 km: weer: zwaar bewolkt, regen, even zon, regen, zwaar bewolkt, regen, hagel; 6°C.
Na het, prima, ontbijt, eerst op weg naar het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde (Brugge 008) en dat bezocht (Brugge 009 t/m 011). Eind van de middeleeuwen gesticht door Margaretha II van Constantinopel. Inmiddels wonen er geen begijnen meer in dit begijnhof maar wordt dit hofje bewoond door de kloostergemeenschap van benedictinessen. Direct bij de uitgang ligt een leuk grachtje (brugge 012) met daartegenover een pleintje waar koetsjes vandaan vertrekken en ook een drinkbak voor de paarden is (Brugge 013). Vandaar zijn wij doorgelopen naar de Onze Lieve Vrouwenkerk (Brugge 014) uit de 1e helft van de 13e eeuw met een 122,3 meter hoge toren .In de kerk de wereldberoemde "Madonna met kind" van Michelangelo (Brugge 015). Eens stuk verder, in de plenzende regen, een normaal heel fraai gezicht vanaf de Rozenhoedkaai (brugge 016) richting Markt. Iets verder, een van de oudste delen van Brugge, De Burg. Met daarop o.a. het 14e eeuwse stadhuis (Brugge 018) en rechts daarvan de Sint Basiliskerk uit 1149 en daarboven de Basiliek van het Heilig Bloed. In de basiliek (Brugge 019) wordt de relikwie van het Heilig Bloed bewaard. Ook kun je er de kleine schatkamer bekijken (Brugge 020 & 021). Komende uit de Basiliek zie je aan de overkant de burgelijke griffie, een zeldzaam renaissancegebouw (Brugge 022).Een straatje verder kom je dan op de Markt met de,83 meter hoge, Halle toren of Belfort van Brugge (Brugge 023 & 024). Aan de noordzijde van de Markt vindt men een aantal typische trapgevelhuizen (Brugge 025). Verder vele fraaie grachtjes/kaaien zoals de Groenerei (Brugge 026) direct achter het stadhuis. Komende vanaf de Groenerei zie je goed de verbindingsbrug tussen het stadhuis en de burgerlijke griffie (Brugge 027). Vanaf de Markt op weg naar de Gentpoort kom je nog langs de "Biermuur" een lange wand met allemaal verschillende soorten bier (Brugge 028). Daarna dus de Gentpoort (Brugge 029) die stamt uit de 15e eeuw, als deel van de originele stadsomwalling van Brugge. Na de regen en de hagel kwam later op de middag de zon nog even door dus op de Markt nog even dit beeld gemaakt van het Provinciaal Hof met rechts daarnaast het Postkantoor (Brugge 030). Na nog even wat Leonidas bon-bons/praliné's voor Els gescoord te hebben zijn wij terug gegaan naar ons hotel. Zitten nu in de bar dit verslag te maken en weten nog steeds niet of wij hier blijven eten (kaart is wat beperkt) of toch weer dapper de kou in gaan om elders te eten. Was een dag waarin wij heel veel gezien hebben van een hele fraaie stad, maar met dit weer oogt het toch allemaal net iets minder.

.

Toegang Begijnhof
Brugge008
Huisjes in het begijnhof
Brugge09
Kerk in het begijnhof
Brugge010
Liturgische Centrum in Begijnhof
Brugge011
Gracht bijuitgang Begijnhof
Brugge012
Drinkbak voor paarden
Brugge013
Onze Lieve Vrouwekerk
Brugge014
Madonna met kind van Michelangelo
Brugge015
Uitzicht richting Markt vanaf Rozenhoedkaai
Brugge016
Uitzicht richting Markt vanaf Rozenhoedkaai
Brugge017
14e eeuwse stadhuis van Brugge
Brugge018
Basiliek van het Heilig Bloed
Brugge019
Schatkamer Basiliek Heilig Bloed
Brugge020
Schatkamer Basiliek Heilig Bloed
Brugge021
Burgelijke griffie fraai renaissance gebouw
Brugge022
Belfort van Brugge
Brugge023
Achterzijde Belfort van Brugge
Brugge024
Trapgevelhuizen op de Markt
Brugge025
Groenerei
Brugge026
Vebinding stadhuis en burgerlijke griffie
Brugge027
Bierwand
Brugge028
Gentpoort
Brugge029
Markt met Provinciaal Hof en Postkantoor
Brugge030


Zondag 7 december 2014: Gereden 225 km: weer: regen; 6°C.
Rond 13.30 uur van huis vertrokken. Via snelwegen (o.a. het nieuwe stuk A4 bij Bergen op Zoom) naar Antwerpen gereden. Vandaar via binnenwegen; helaas erg slecht weer. Even na 16.00 uur aangekomen in Brugge. Daar onze intrek genomen in Hotel Ibis (Brugge001 t/m 004). Daarna, was inmiddels gelukkig droog, vast even een kijkje in het fraai verlichte stadje genomen. Aantal kerstmarkten, ijbaan op de Markt en een fraaie fontein bij het station. Daar in de buurt ook gegeten in Restaurant de Graaf van Vlaanderen. Daarna terug naar het hotel en daar in de bar neergestreken. Als je een goedkoop minitripje wilt houden moet je in ieder geval niet naar België gaan en zeker dan niet naar Brugge. Superprijzen hier maar wel een plaats die zeker de moeite waard is om te bekijken. Wij zitten op een paar minuten lopen van het centrum. Volgende keer handiger een km of 20 buiten Brugge in een Hotel te gaan zitten en dan gewoon hierheen rijden en de auto in een parkeergarage stallen. Staat hij nu ook, maar dan voor ons gehele verblijf.


Hotel Ibis Brugge
Brugge001
Onze kamer in Hotel Ibis
Brugge02
Onze badkamer in Hotel Ibis
Brugge003
Bar Hotel Ibis
Brugge004
Kerstmarkt Brugge
Brugge005
Ijsbaan op Markt in Brugge
Brugge006
Fontein bij station
Brugge007naar Wim's Place Vakantieverslagen

naar Wim's Place Startpagina

home-page gemaakt door/made by: Wim van Schaik