Dagje Texel 11 - 12 maart 2015

Hotel De Branding, De Koog, Texel

Foto's en ReisverslagReisverslagje

Met de muis op een plaatje klikken om een grotere weergave te krijgen (op een aparte bladzijde).
Click on picture to get bigger picture (in a new page)

Foto's zijn ongeveer 10% van de orginele kwaliteit. Muis op foto stilhouden voor toelichting (niet altijd tekst aanwezig)


. Donderdag 12 maart 2015: gereden: 213 km (waarvan 78 rondrit op Texel); weer: zonnig 10C.
Vanochtend eerst lekker rustig ontbeten (Texel11). Toen in het centrum van De Koog bij de bakker naast de kerk (Texel12) nog snel een broodje gekocht en daarna vertrokken naar het noordelijkse puntje van het eiland, het plaatsje De Cocksdorp (Texel13) met onderweg vele Texelse schapen en hun lammetjes (Texel14). Vanuit De Cocksdorp naar het meest markante punt van het eiland de vuurtoren "Eierland" van De Cocksdorp (Texel 15 & 16). Gebouwd in 1863 nadat veel schepen in de problemen kwamen in de omringende wateren. De toren is 34,7 meter hoog en de lichthoogte (hoogte boven zeeniveau) is 53,2 meter en staat op een duin naast het brede strand (Texel 17). Daarna doorgereden naar de Sluftervallei, een inham die bijvloed onder water loopt en daardoor een vrij unieke vegetatie heeft (Texel 18). Verder zig-zag naar het zuiden van het eiland waar o.a. dit kerkje (Texel19) in Den Hoorn staat. Om 12.00 uur de veerboot naar Den Helder genomen en om 14.20 uur waren wij weer thuis. Het is maar 1 dagje weg maar toch lijkt het veel langer.

ontbijtruimte hotel
Texel11
Kerkje naast de bakker in De Koog
Texel12
Kerkje De Cocksdorp
Texel13
Texels schaap met lammetje
Texel14
Vuurtoren Eierland bij De Cockdorp
Texel15
Vuurtoren Eierland bij De Cockdorp
Texel16
Noordzeestrand bij vuurtoren De Cocksdorp
Texel17
Sluftervallei
Texel18
kerkje Den Hoorn
Texel19


Woensdag 11 maart 2015: gereden: 166 km weer: zonnig 10C.
Vanmiddag rond 12 uur vertrokken uit Den Haag voor een kort reisje naar Texel. Gewoon via de snelste route dus via Haarlem, Alkmaar en Den Helder. In Den Helder met de veerboot van de TESO (Texel01) over naar 't Horntje op Texel. Eerst dorpje daarna wat wij hebben aangedaan was Oudeschild met een leuk authentiek haventje en deze oude zeemanskerk met schapen en hele jonge lammetjes ervoor (Texel02). Daarna verder naar de hoofdplaats van Texel, Den Burg. Daar zagen wij o.a. dit vele honderden jaren oude, maar wel gerestaureerde, huis (Texel03) en deze ouderwetse kappersuitstalling (Texel 04). Vandaar doorgereden naar De Koog waar wij onze intrek voor 1 nacht hebben genomen in Hotel De Branding (Texel 05 t/m 07). Vanavond in het centrum van De Koog gegeten in Restaurant Texels Schaap (Texel09) en daarna nog wat gedronken in bar van het hotel (Texel10). Morgen gaan wij weer wat dingen bekijken op Texel en dan in de middag weer terug naar huis

Veerboot van de TESO
Texel01
Kerkje met schaapjes in Oudeschild
Texel02
Oud huis in Den Burg
Texel03
Kapperszaak in Den Burg
Texel04
Hotel De Branding in De Koog
Texel05
Onze kamer in Hotel De Branding
Texel06
Onze kamer in Hotel De Branding in De Koog
Texel07
Uit eten in centrum van de De Koog in Restaurant Texels Schaap
Texel09
Bar van ons hotel
Texel10naar Wim's Place Vakantieverslagen

naar Wim's Place Startpagina

home-page gemaakt door/made by: Wim van Schaik